Esittely

SF-Caravan Kuopion seutu ry on perustettu 26.10.1975. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden 2022 lopussa on 1686. Yhdistys on liiton 11. suurin jäsenyhdistys. Yhdistyksen toimialue on Kuopio ympäristöineen. Yhteensä SF-Caravan ry:ssä on 83 jäsenyhdistystä, joiden yhteenlaskettu henkilöjäsenmäärä on 65 817. Yhdistys valittiin suomen parhaimmaksi yhdistykseksi vuonna 2017.

SF-Caravan Kuopion seutu ry tunnetaan monipuolisesti ja laaja-alaisesti toimivana yhdistyksenä, jonka toiminta heijastuu kotikaupunkinsa lisäksi ympäröivään maakuntaan. Yhdistyksen nykytoiminnan kulmakivi on Kuopion Jännevirralla toimiva yhdistyksen omistama leirintäalue Alatalo, jonka palveluja kehitetään pitkäjännitteisesti yhä laadukkaammaksi.

Yhdistyksen jäsenmäärä on tasaisesti kasvanut. Yhdistys toimii omalle jäsenistölleen toteutettujen tapahtumien lisäksi aktiivisesti ulospäin olemalla tiiviissä yhteydessä mm. alueen matkailuajoneuvokauppoihin, matkailun toimijoihin, Itä-Suomessa toimiviin muihin SF-Caravanin jäsenyhdistyksiin sekä valtakunnalliseen liittoon. Myös useiden lähialueen yritysten kanssa tehdään yhteistyötä.

Yhdistyksen tiedotus on laajaa ja onnistunutta; Reissaajat-nimisen jäsenlehden lisäksi yhdistyksen nettisivut ovat selkeät ja informatiiviset antaen täsmällistä ja ajantasaista tietoa myös Kuopioon saapuvalle satunnaiselle leirintämatkailijalle. Facebook myös täydentää tiedotusta.

Yhdistyksen erikoisuuksia ovat leiriytymisen mahdollisuus matkailuajoneuvolla ja teltoilla maalaismaisemassa, mutta lähellä Kuopion kaupunkia. Yhdistyksen omistama leirintäalue Alatalo on leirintää harrastaville matkailijoille hyvin tunnettu Itä-Suomessa.  Erikoisuutta on asiakkaiden arvostama jopa Suomen parhain sauna- ja ranta-alue, sekä erityisen aktiivinen karaoke-harrastus.

SF-Caravanin liittohallitus arvostaa yhdistyksen tuloksellista yhteistyö- ja talkootyöhenkeä. Erityisen kiitoksen Kuopion seudun yhdistykselle SF-Caravan antaa jäsentiedotuksesta, yhteistyöstä kylän ja lähialueen yritysten kanssa sekä Alatalon leirintäalueen suunnitelmallisesta kehittämisestä ja turvallisuusasioihin paneutumisesta. Yhdistyksen edustama savolaisuus tunnetaan karavaanareiden piirissä maanlaajuisesti leppoisana vieraanvaraisuutena ja palvelun jämptinä toteuttamisena huumoria, elämäniloa ja silmäkulman pilkettä unohtamatta.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Pekka Haapaniemi.

Jokirannan vaunualue vuokrattiin yhdistykselle vuonna 1987 Joroisten kunnalta. Alue myytiin vuonna 2008 uudelle perustettavalle yhdistykselle SF-Caravan Keski-Savo ry:lle.

Alatalo Jännevirralla vuokrattiin yhdistyksen käyttöön vuonna 1994 Kuopion seurakuntayhtymältä. Alueella oli päärakennus, aitta, Tipula-rakennus ja rantasauna. Olemme vuosien saatossa rakentaneet lisää. Kun alue ostettiin omaksi 6.7.1999, olemme voineet tämän jälkeen kehittää aluetta oikein toden teolla.

Viimeisimpiä suurempia hankkeita on keväällä 2020 liittyminen Karttulan vesiosuuskuntaan ja sen runkojätevesiliittymään. Kesällä 2021 saimme käyttökuntoon uusia vieraille varattuja rantapaikkoja toistakymmentä. Uusi lähes 150 m² saunarakennus otettiin käyttöön toukokuussa 2022. Myös isojen ja vierasveneiden venelaiturihanke on vireillä veneilijöiden käyttöön. Alue valittiin 2007 vuoden parhaaksi SFC-alueeksi.

Ajotaitotoiminta on ollut yhdistyksessä aina vilkasta. Ajajiamme on ollut usein valtakunnallisissa Caramba-ajoissa ja hyvällä menestyksellä. Samoin ajotaitomerkkejä on suoritettu vuosittain useita.

Olemme Vankkurihymiöalue.

Vuoden yhdistys 2017

SF-Caravan Kuopion seutu ry on valittu SF-Caravanin Vuoden yhdistykseksi 2017.